Direct naar de inhoud.

Wereldberoemde Paul Colman treedt exclusief op in Cultuurhuis Odeon

  • door:
  • op:
Paul Colman tijdens zijn optreden in Onstwedde | © Amazing Grace Festival

TWEEDE EXLOËRMOND – Renate Harkema en Tom Boerema organiseren woensdag een concert voor muziekliefhebbers met de Australisch/Amerikaanse artiest Paul Colman. Samen met de Nederlandse Jolien Damsma zal hij het Cultuurhuis Odeon vullen met muziek.

Harkema en Boerema hebben jarenlange ervaring met het organiseren van zulke concerten. Eerst onder de naam Music & Meeting, later veranderde dit naar ToMove. ‘We organiseren dit omdat we het leuk vinden. Zelfs als we helemaal uitverkopen, kost het ons nog geld’, aldus Boerema.

Grammy Award

Colman is geen onbekende artiest. Hij trad eerder al op bij Music & Meeting (2016), en hij stond vorig jaar nog op het christelijke Amazing Grace Festival in Onstwedde. Ook trad hij op bij de EO Jongerendag en het Flevofestival. Hij was jarenlang de gitarist van de band The Newsboys, waarmee hij genomineerd was voor een Grammy Award, een van de belangrijkste muziekprijzen. 

Het organisatieduo is erg enthousiast over de artiesten. ‘Paul is een singer-songwriter met ongelooflijk veel humor. Niet alleen in de liedjes, maar ook in de teksten tussendoor.’ Daarnaast kent Boerema geen betere entertainer dan Colman.

Speelde in Carré

Jolien Damsma komt uit het Noorden en heeft al een tournee met The Kik gedaan. Daarnaast wordt ze ondersteund door Elly Zuiderveld. ‘Menigeen is verbaasd als zij begint met spelen en zingen.’ Daarnaast speelde ze al in Koninklijk Theater Carré en afgelopen Pinksteren nog op het Amazing Grace Festival.’

1 concert in Nederland

Niet alleen de organisatie is fan van de Australisch/Amerikaanse gitarist. Mensen komen uit heel Nederland naar Tweede Exloërmond om hem te zien spelen. ‘Ongeveer vijftig procent van de kaartenkopers komt uit de regio. De andere helft komt uit onder andere Kampen, Emmeloord en Ridderkerk. Hij geeft maar één concert in Nederland en dat is hier,’ lacht Boerema.

Hoe de avond zal verlopen, is ook voor de organisatoren een grote verrassing. ‘Waarschijnlijk zullen Jolien Damsma en Paul Colman afwisselend spelen. Je moet het niet zien als een voor- en hoofdprogramma.’ Het enige wat de organisatie zeker weet, is de starttijd en dat er een pauze is.

Meer informatie over het concert van aankomende woensdag is te vinden op de website van ToMove.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal