Direct naar de inhoud.

Zwemmers De Brug met veel medailles naar huis tijdens Special Olympics

  • door:
  • op:
De sporters en coaches zijn tevreden met hun verdiende medailles | © Eigen foto

VEENDAM – Zwemmers van De Brug uit Veendam hebben afgelopen weekend indruk gemaakt tijdens de Nationale Spelen in Tilburg. Het evenement, dat plaatsvond in zwembad De Drieburght, bracht familie, vrienden en supporters op de been om de Veendamse sporters aan te moedigen. De zwemmers waren succesvol tijdens deze editie van de Special Olympics Nationale Spelen 2024.

De estafetteploeg startte het weekend sterk door op de eerste dag een zilveren medaille te winnen op de 4×50 meter vrije slag estafette. Daarnaast sleepten ze twee gouden medailles in de wacht bij het open water zwemmen. De tweede dag leverde nog meer medailles op: zes bronzen en vier zilveren, behaald tijdens de individuele wedstrijden in het wedstrijdbad.

Zondagavond keerde het team moe maar voldaan terug naar huis. De huldiging van hun prestaties zal dinsdagmiddag plaatsvinden op het gemeentehuis in Veendam.

De Special Olympics Nationale Spelen 2024 is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vond plaats van 14 tot en met 16 juni in Tilburg en Breda, met meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines. De sporters van Brug Veendam deden mee met de zwemwedstrijden in het zwembad en in open water. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal