Direct naar de inhoud.

De Mustangs in Borger timmeren aan de weg: ‘Basketbal is hot’

  • door:
  • op:
Jongeren spelen basketbal in Borger | © Rianne Denissen / RTV1

BORGER – De basketbal clinics die afgelopen maart in Borger werden gegeven, beginnen langzaam hun vruchten af te werpen. De enthousiaste basketballers uit Borger mogen zich inmiddels zelfs officieel ‘Mustangs Borger’ noemen. Maar als het aan de nieuwe club ligt, is de eindstreep nog lang niet in zicht. 

‘Onze zoon wilde graag basketballen’, vertelt Sandra Meijer, mede-oprichter van de Mustangs Borger. Ze wijst naar haar zoon in het veld. Hij dribbelt door de gymzaal van het Esdal College en oefent zijn schot. ‘We zochten in de omgeving naar mogelijkheden om te basketballen, maar helaas vonden we niet echt een goede aansluiting bij de clubs.’ De familie Meijer liet het er niet bij zitten en besloot zelf actie te ondernemen. ‘Uiteindelijk hebben we letterlijk en figuurlijk een balletje opgegooid in Borger om te kijken of we misschien zelf iets konden opzetten.’ En met succes: met behulp van de combicoaches in Borger en basketbalvereniging E.B.V. Mustangs in Emmen werden in maart de eerste basketbal clinics opgezet. 

(De tekst gaat verder na de video)

Mustangs Borger

De club fungeert inmiddels officieel als dependance (nevenlocatie) van E.B.V. Mustangs Emmen onder de naam Mustangs Borger. In het Esdal College vinden wekelijks trainingen plaats onder leiding van Remco van de Berg en Esther Vos. De coaches geven op dit moment training aan twee teams van jongeren tussen de 10 en 14 jaar.

Van de Berg speelde op jonge leeftijd zelf ook op hoog niveau basketbal en geeft nu met liefde zijn ervaringen door aan de nieuwe generatie basketballers. ‘De basketbal kennis is absoluut nog aanwezig, maar de termen mis ik af en toe nog een beetje’, lacht hij. ‘We krijgen gelukkig veel feedback van de Mustangs uit Emmen, dat is heel fijn om de boel op te frissen.’ Het enthousiasme is in elk geval volop aanwezig. ‘De dynamiek die uit deze groep komt is fantastisch, dat is waar je het voor doet’, zegt Van de Berg trots. 

Het team krijgt instructies van de coaches | © Rianne Denissen / RTV1

Verder uitbreiden

Als het aan Mustangs Borger ligt, houdt de ontwikkeling van de Amerikaanse sport in Borger-Odoorn hier nog lang niet op. ‘We hebben nu zo’n 25 jongeren die meetrainen. Na de zomer blijven daar nog zo’n 20 jongeren van over’, vertelt Meijer. ‘We hebben de ambitie om met deze teams wedstrijden te gaan spelen, maar daarvoor hebben we wel meer aanwas nodig’, vult Van de Berg aan.

Het hoofddoel van de club is voor nu dan ook simpel: uitbreiden. ‘We hebben al afspraken met de gemeente gemaakt over een eventuele uitbreiding. In dat geval zouden we uitbreiden naar 2e Exloërmond. Daar zal een sporthal voor ons worden ingericht die we ook als thuishaven kunnen gaan gebruiken’. 

De spelers proberen aan hun schot te werken | © Rianne Denissen / RTV1

‘Basketbal is hot’

De club hoopt de komende tijd niet alleen nieuwe leden maar ook enthousiaste ouders aan te trekken. ‘We hebben ook ouders nodig die, net als ik, een achtergrond in basketbal hebben of die het leuk vinden om te coachen.’ zegt Van de Berg. ‘Basketbal is hot. Kinderen willen het graag, maar het speelt hier nog niet heel erg. Daar hopen wij de komende tijd verandering in te brengen zodat basketbal ook hier levendig wordt.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal