Direct naar de inhoud.

Doen, durven en succesverhalen tijdens theaterroute Hollyboeg

  • door:
  • op:
Een aantal van de leerlingen die meededen aan de theaterroute Hollyboeg | © Larou de Jong/RTV1

VEENDAM – Doen, durven en succesverhalen creëren. Dat waren de elementen die afgelopen dinsdag centraal stonden op het Noorderpoort College De Boeg in Veendam. Maanden hebben de studenten geoefend in dans, zang en cabaret, en afgelopen dinsdag was eindelijk de dag om de theaterroute Hollyboeg te laten zien aan ouders, verzorgers, docenten en medeleerlingen.

De naam van de show, Hollyboeg, is veelbetekenend. De leerlingen voeren hun stukken op in hun eigen Hollywood, een plek waar zij zich volledig thuis kunnen voelen en waar iedereen een kans krijgt. Op de school worden maatwerktrajecten aangeboden voor leerlingen voor wie het reguliere onderwijs net een stap te hoog is. Hierdoor is er een sterk huiselijk gevoel aanwezig en kennen veel leerlingen elkaar en de docenten goed. Dankzij de creatieve coaching die de leerlingen volgen binnen het traject is de show tot stand gekomen.

Groei en zelfvertouwen

Met Hollyboeg laten de leerlingen zien wat ze in hun mars hebben. Ze tonen niet alleen hun artistieke talenten, maar ook hun groei en zelfvertrouwen, opgebouwd door de maanden van toewijding en begeleiding. Daarnaast is alles van A tot Z zelf bedacht en gecreëerd door de studenten, met behulp van docenten. Zo was het volledige decor zelf ontworpen en ook de hapjes en drankjes naderhand werden verzorgd door de leerlingen.

(Tekst gaat verder onder video)

Met hier en daar een beetje spanning begonnen de leerlingen aan de show. De bezoekers werden uitgenodigd naar de rode loper en daar kon de show dan echt beginnen. Met alle optredens stonden de leerlingen vol enthousiasme op het podium. Na afloop een grote opluchting: de show was eindelijk voorbij, maar tegelijkertijd was er ook een hoop blijdschap, want de leerlingen hadden het toch maar even gedaan. Zo zegt ook creatief coach Sanneke van der Meulen: ‘Ik ben echt ontzettend trots op wat mijn leerlingen vandaag hebben neergezet.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal