Direct naar de inhoud.

Eierballenmaker Sloots positief over uitbreiding van snack naar Utrecht

  • door:
  • op:
Akie Sloots met een aantal dozen met eierballen | © Rutger Breider/RTV1

NIEUW-BUINEN – Paniek bij de noordelijke frituurliefhebbers. Afgelopen week kwam in het nieuws dat de eierbal landelijk zou gaan en ene vaste snack wordt in Utrecht. Akie Sloots uit Nieuw-Buinen maakt en verkoopt zelf ook eierballen, maar hij ziet niet zoveel problemen in de uitbreiding van de Groningse snack.

Sloots is druk bezig met het vullen van zijn snackkramen. Tijdens het TT weekend heeft hij wel meer dan dertig snackkarren in het centrum van Assen staan. In die kramen? Eierballen natuurlijk. Tijdens het vullen praat hij over de expansie van de eierbal en het immateriële erfgoed.

‘We hebben nog geen contact met hen gehad’, aldus Sloots die de snackliefhebbers in Utrecht graag zou willen helpen. ‘De keierbal (zoals de snack gaat heten red.) moet gewoon bij de echte naam genoemd gaan worden. Maar het is natuurlijk hartstikke leuk dat zij een Groningse snack verkopen.’

Maatregelen?

Niet iedereen staat er zo makkelijk in als Sloots. GroenLinks-statenlid Hendri Meendering keek namelijk raar op toen hij het nieuwsbericht zag. Hij vindt het dan ook niet kunnen en zinspeelt op maatregelen. Op welke maatregelen hij zinspeelt, weet hij zelf ook nog neit, maar hij vond direct dat het niet kan dat de eierbal van naam verandert. Hij wil de naam hoog houden en daarom ging zijn fractie in overleg wat te doen.

Uitbreiding

Zelf is Sloots druk bezig met het uitbreiden van zijn assortiment. Zo heeft hij de traditionele eierbal, maar ook de hetere versie; de firebal. Daarnaast zijn er ook de kwartelbal en een veganistische versie van de gefrituurde snack. ‘Het maakt ons niet uit wat er gebeurt in de rest van het land, maar wij gaan door met onze eigen ballen.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal