Direct naar de inhoud.

Onstwedde viert 50ste zwemvierdaagse ‘Meer deelnemers dan ooit’

  • door:
  • op:
Deelnemer Luan laat trots zijn medaille zien | © Rianne Denissen / RTV1

ONSTWEDDE – Deze week vierde zwembad ‘t Vlasmeer in Onstwedde voor de vijftigste keer de zwemvierdaagse. Het jubileum ging niet onopgemerkt aan de zwemmers in Onstwedde voorbij. Dit jaar meldden zich meer zwemmers aan dan ooit te voren.

Langs de rand van het zwembad houdt Gerben Kiel, voorzitter van vereniging ’t Vlasmeer in Onstwedde, een oogje in het zeil. Hij is trots op het jubileum en staat dan ook met een grote glimlach naast het zwembad. ‘We hebben een goed jaar: we hebben meer dan 150 deelnemers en dat is wel een record’, zegt Kiel trots.

(De tekst gaat verder onder de video)

Alles uit de kast

Naast het gebruikelijke baantjes zwemmen konden de jongste zwemmers zich deze week ook vermaken met schatduiken, touwtje trekken en meedoen aan een waterpistolen festijn. Op vrijdag werd de zwemvierdaagse afgesloten met een stormbaan. ‘We hebben voor deze week vlaggetjes opgehangen en een mooie ballonenboog opgezet. Daar hebben we wel veel plezier van’, vertelt Kiel.

Luan en Anne-Sophie springen met andere deelnemers het water in | © Rianne Denissen / RTV1

De laatste avond

Luan en Anne-Sophie, twee deelnemers van de zwemvierdaagse, zijn al de hele week in het zwembad te vinden. Vrijdagavond is het eindelijk zover: de laatste avond van de zwemvierdaagse. Ze moeten nog twintig baantjes zwemmen om de zwemvierdaagse te voltooien. Anne-Sophie kijkt er naar uit. ‘Bij twintig baantjes denk ik dat ik er nog maar tien heb gezwommen’, zegt ze stoer.

Om zes uur klinkt het startschot. De kinderen springen of duiken in het water en beginnen aan de laatste baantjes. Toch zwemt niet iedereen dezelfde afstand. ‘De een moet tien baantjes zwemmen en de ander zwemt er wel veertig’, zegt Kiel. ‘Ze mogen zo ver als ze zelf willen.’

Nog geen half uur later klimmen Luan en Anne-Sophie alweer uit het water. Luan laat vol trots zijn nieuwe medaille zien. Ze hebben het gehaald.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal