Direct naar de inhoud.

Wensen van bewoners De Paasbergen gaan in vervulling: ‘Dit wil ik iedere dag wel’

  • door:
  • op:
De drie dames samen met begeleiding die een dag konden genieten in Wildlands | © RTV Drenthe /  Mirthe Zuhorn

ODOORN – ‘Mijn wens is om een dag naar Rotterdam te gaan’, ‘ik wil nog één keer de bollenvelden van dichtbij zien’, ‘mijn droom is om naar de dierentuin te gaan.’ Dat is een kleine greep uit de tientallen wensen die hangen in de wensboom in woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn.

In verband met het 50-jarig bestaan wil De Paasbergen bewoners in het zonnetje zetten. Dat doen ze door verschillende wensen te laten uitkomen.

Gisteren was het tijd om de eerste wens in vervulling te laten gaan. Mevrouw Reinds had namelijk op haar papier geschreven dat ze een dag naar Wildlands wil. Voor het woonzorgcentrum was dat een kleine moeite, dus ging een groep van drie bewoners samen met begeleiding de bus in, richting de dierentuin.

‘Geweldig mooi’

“Ik ben nog nooit in deze dierentuin geweest”, vertelt Reinds. Ze had nog een paar herinneringen aan de oude dierentuin in Emmen, maar was al jaren benieuwd hoe Wildlands er van binnen uitziet. Ze noemt het absoluut geen tegenvaller. “Het is hier prachtig, mooie dieren en gezelligheid.”

Twee andere bewoners hebben geluk, want zij mochten mee naar de dierentuin. “Eigenlijk wilde ik graag naar de bollenvelden, maar dat kon niet meer. Alleen dit is ook geen straf hoor”, lacht mevrouw Krabman.

Ze kijkt om zich heen en geniet volop. “Het is hier geweldig mooi.”

De wensboom in woonzorgcentrum De Paasbergen Odoorn | © RTV Drenthe / Mirthe Zuhorn

Drentse wens

“Dit is een mooie Drentse wens om als eerste uit te laten komen”, zegt Nichon Katoele, activiteitenbegeleider bij De Paasbergen. “De mensen die gisteren meegingen, gaan normaal niet meer mee met een uitje, dus dat maakt dit speciaal.”

Tijdens andere activiteiten is het vaak te rumoerig, omdat er dan een grotere groep bezoekers meegaat. “Dit houden we wat kleiner, zodat er meer één op één contact is”, aldus Katoele.

Van mevrouw Krabman mag zo’n activiteit iedere dag wel georganiseerd worden. “Paasbergen doet al heel veel hoor, maar het kan mij niet vaak genoeg”, grapt ze.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal