Direct naar de inhoud.

Jeroen Russchen en Robert Vredeveld behalen vanuit Stadskanaal nummer 1-hit 

  • door:
  • op:
Producers Russchen (R) en Vredeveld (L) met zanger Yves Berendse | © Eigen foto

STADSKANAAL – Hun studio aan de Hoofdstraat in Stadskanaal hangt al vol met gouden en platina platen, maar een echte nummer-1 hit hadden muziekproducenten Jeroen Russchen en Robert Vredeveld nog niet. Tot nu: het nummer ‘Terug in de Tijd’ door Yves Berendse staat bovenaan de hitlijsten en wordt gedraaid van de kroegen tot de EK-feestjes in Duitsland. 

‘Ik had het echt niet verwacht’, zegt Knoalster Jeroen Russchen. Zijn collega Robert Vredeveld begint te lachen: ‘Ik was wel benieuwd wat je ging zeggen. Maar nee, ik had het ook niet verwacht.’

‘Zo goed mogelijk liedje’

Het begon ruim een jaar geleden toen zanger Yves Berendse bij Vredeveld en Russchen aanklopte voor een nummer. ‘Hij kwam hier op een dag en toen zijn we voor hem een lied gaan maken’, vertelt Russchen. ‘Een zo goed mogelijk liedje. Maar we hebben het niet gemaakt met de gedachte: deze gaat naar de nummer 1-plek. Daarnaast maakte zanger Berendse met het nummer furore op de EK-feestjes in Duitsland en werd het nummer op social media gezongen door onder andere rapper Snelle en Suzan & Freek.

Russchen en Vredeveld in hun studio | © Hielke Bosch/RTV1

Het nummer is inmiddels al een jaar uit, maar kwam, mede door de kracht van social media, ineens bovendrijven in de hitlijsten. ‘Na driekwart jaar zag je dat hij begon te groeien, vooral in de randstad’,, legt Vredeveld uit. ‘We zeiden toen tegen elkaar: dit kan wel eens een nummer 1-hit worden. Maar dat het toch nog zo snel zou gebeuren, nee dat kwam voor ons als een verrassing.’

Goud

Inmiddels hebben ze naast deze plek op 1 ook al een gouden plaat gekregen voor het nummer. En een platina sluiten de heren niet uit. ‘We reserveren alvast een plekje hier aan de muur’. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal