Direct naar de inhoud.

Veendammer keeper Jeroen Zoet keert terug naar Eredivisie

  • door:
  • op:
Jeroen Zoet (L) tekent zijn contract bij AZ | © AZ

VEENDAM/ALKMAAR – Jeroen Zoet, geboren en getogen in Veendam, heeft per direct een contract bij de Alkmaarse voetbalclub AZ. Het contract duurt tot 2027, waarmee de 33-jarige keeper transfervrij overkomt van het Italiaanse Spezia Calcio. Hij zal met nummer 41 onder de Alkmaarse lat komen te staan.

De Eredivisie is geen onbekend terrein voor Zoet. Hij speelde in de Nederlandse competitie 277 wedstrijden in de shirts van FC Utrecht, RKC Waalwijk en PSV. Bij de laatstgenoemde werd hij drie keer landskampioen en won hij twee keer de Johan Cruijf Schaal. Daarnaast heeft hij ook 11 interlands gespeeld voor het Nederlands Elftal.

Italiaans uitstapje

De Veendammer maakte in 2020 de overstap naar Spezia Calcio die toen nog uitkwam in de hoogste klasse, de Serie A. Door een blessure verloor Zoet zijn basisplaats. In 2023 degradeerde zijn club naar de Serie B. Daar was hij wel weer de eerste keeper van het team. ‘Ik heb een ongelofelijk mooie tijd gehad in Italië. Hoewel ik er sportief andere dingen van had verwacht, heb ik er toch veel voldoening uit gehaald.’

De 33-jarige keeper kijkt uit naar zijn rentree in de Nederlandse competitie. ‘Er zijn bij AZ veel jonge jongens. Ik heb zin in mijn sportieve uitdaging en ik heb veel zin om aan de slag te gaan.’

Tweede Keeper

AZ-trainer Maarten Martens heeft laten weten dat hij graag de jonge keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro een basisplaats geeft. ‘Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt. Op 33-jarige leeftijd is hij bovendien nog topfit en wil hij graag van waarde zijn in de rol zoals die met elkaar besproken is’, aldus Directeur Voetbalzaken bij AZ, Max Huiberts.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal