Direct naar de inhoud.

Klagende omwonende vakantiepark Exloo teruggefloten: rechter heeft geen moeite met grote villa’s

  • door:
  • op:
Een luxe familiewoning op Landal PUUR Exloo | © Landal GreenParks

EXLOO – Een omwonende die gruwelt van acht grote vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo heeft geen voet aan de grond gekregen bij de Raad van State. Daar werd vandaag beslist dat de gemeente Borger-Odoorn in 2021 terecht een vergunning voor de bouw van de villa’s heeft verleend, ook al wijkt die af van de verordening,

Het gaat om twee villa’s voor acht personen en zes villa’s waarin groepen van tien personen tegelijk kunnen verblijven. Die zes villa’s voor tien personen wijken af van de verordening, want er zit een extra bouwlaag in, waardoor er tien mensen in kunnen.

‘Op groepswoningen komt ander publiek af’

De Raad van State vindt de villa’s voor tien personen echter niet storend, omdat de bouwhoogte van acht meter onveranderd is gebleven. Een kap van acht meter hoog bouwen was volgens de verordening sowieso mogelijk. De buurbewoonster liet op haar beurt weten dat het nooit de bedoeling was dat zulke grote woningen gebouwd zouden worden.

Oorspronkelijk was het recreatiepark bestemd voor vakantiewoningen met één bouwlaag. Op groepswoningen komt een heel ander publiek af dan gezinnen, meent de bezwaarmaakster, die daarmee doelt op groepen vakantiegangers die veel rumoer maken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal