Direct naar de inhoud.

Onbekend probleem in school Stadskanaal zorgt voor misselijkheid en hoofdpijn: ‘Dit kan zo niet langer’

  • door:
  • op:
Scholencomplex Acaciahof in Stadskanaal | © CBS Mozaïek

STADSKANAAL – Door een nog onbekend probleem in de ventilatie van het scholencomplex Acaciahof in Stadskanaal hebben zowel leerlingen als leerkrachten al lange tijd te maken met misselijkheid en hoofdpijn. Zowel de gemeente als de school proberen tot een oplossing te komen, maar dat is nog altijd niet gelukt.

In het gebouw zijn twee scholen gehuisvest: de Hagenhofschool en CBS Het Mozaïek. Alleen aan de kant van de Hagenhofschool vinden deze problemen plaats. ‘Het probleem lijkt zich voor te doen in het ventilatiesysteem’, aldus Paulien Hietbrink, bestuurder bij scholengroep OPRON. ‘We hebben al sinds de oplevering van het gebouw (in 2018 red.) te maken met spugende kinderen en misselijke leerkrachten. Geen gezonde situatie dus’, vervolgt ze.

‘Geen onwil’

De ouders van de leerlingen zijn allemaal op de hoogte van de problemen en delen de zorgen. ‘Er zijn tussen de school en de gemeente al meerdere gesprekken gevoerd, maar tot op heden zonder resultaat’, aldus een bezorgde ouder, die liever anoniem wil blijven.* ‘Dit kan zo echt niet langer. Het is geen onwil vanuit welke partij dan ook, maar dit is een onhoudbare situatie.’

Tot op heden is de precieze oorzaak dus nog altijd niet gevonden. ‘Het is een puzzel die we proberen op te lossen, maar dat is nog niet gelukt’, legt Hietbrink uit.

Pagedal

Daarom heeft OPRON besloten de bewuste lokalen te sluiten en in het nieuwe schooljaar twee groepen te huisvesten in het Pagedal, zo valt in een interne memo te lezen. Hietbrink bevestigt deze maatregel: ‘We hopen natuurlijk dat we voor het einde van de zomervakantie het probleem alsnog hebben opgelost. Maar we moeten nu alvast maatregelen treffen. We kunnen niet toestaan dat we in september met hetzelfde probleem zitten.’

Pagedal in Stadskanaal | © Nico Swart/RTV Noord

De gemeente laat in een reactie weten ook van de problemen op de hoogte te zijn. ‘In twee klassen is de hinder het meest merkbaar, daarom worden die, in goed overleg met ons, overgeplaatst naar het Pagedal Zo kan het onderzoek naar het probleem in de school goed plaatsvinden’, aldus een woordvoerder. De gemeente benadrukt er samen met OPRON en de school alles aan te doen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

*De naam van de ouder is bekend bij de redactie.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal