Direct naar de inhoud.

Oude melkfabriek Exloo gesloopt voor woningen ‘Enorme opwaardering van rotte kies’

  • door:
  • op:
Het terrein rondom de oude melkfabriek in Exloo lag al jaren braak. | © RTV Drenthe

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn is vrijdagmiddag begonnen met de sloop van de oude melkfabriek de Gloep in Exloo. Op de locatie moeten een appartementencomplex komen en negentien woningen. Die worden in twee fasen gebouwd en moeten vooral aantrekkelijk zijn voor starters.

Plannen daarvoor werden midden in coronatijd al gepresenteerd door MM Vastgoed en SD Vastgoed uit Emmen. De plannen lagen vervolgens ruim twee jaar in de ijskast. Dit doordat de bouwkosten waren gestegen en de huizen daardoor duurder zouden worden. Nu moeten de huizen vooral betaalbaar worden.

Daarmee wil de gemeente het aantrekkelijk maken voor starters. ‘Er komen twaalf appartementen en in een latere fase nog enkele vrijstaande woningen, tien twee onder een kap woningen en negen betaalbare rijenwoningen, waarvan een deel levensloopbestendig. Een ontwikkeling die we toejuichen in Exloo,’ zo laat wethouder Henk Zwiep weten.

(Tekst gaat verder onder de foto)
Het appartementencomplex ‘De Gloep’ | © SD Vastgoed

Sinds de sluiting van de melkfabriek in 1966 heeft het terrein altijd braak gelegen. Zwiep:  ‘Na een lange periode waarin de melkfabriek als een rotte kies de omgeving domineerde, zorgt dit project voor een enorme opwaardering.’  In het najaar van 2025 moeten de eerste woningen worden opgeleverd.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal