Direct naar de inhoud.

Dinet Oosting grijpt met softbalsters net naast eremetaal op WK

  • door:
  • op:

Dinet Oosting uit Veendam heeft met de Nederlandse softbaldames naast een medaille gegrepen op het WK. In de wedstrijd om het brons verloor Nederland na verlenging van Canada: 11-7.

Nederland kwam aan het begin op een ruime voorsprong. Al in de derde inning had Nederland een 5-0 voorsprong te pakken. Canada stond in de zesde inning al weer naast Nederland. Met drie spelers op de honken sloeg Natalie Widemen een home-run waardoor Canada na een eerdere score van 5-1 terugkwam naar 5-5.

Extra innings

Extra innings waren nodig om tot een winnaar te komen. Nederland was als eerste aan slag in de achtste inning en scoorde via Lizzie Clarijs, maar opnieuw trok Canada de stand gelijk. Ook in de tiende inning scoorden beide teams een keer.

In de elfde inning zorgde Canada voor de beslissing. De ploeg had alle honken bezet toen Callum Pilgrim aan slag kwam. De Canadese sloeg een homerun, liet drie ploeggenoten scoren. Doordat Nederland niet scoorde pakte Canada het brons.

Evenaring beste resultaat

De Nederlandse vierde plaats is een evenaring van het beste resultaat van de softbalsters op een WK. Acht jaar geleden eindigde Oranje ook op plek vier.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal