Direct naar de inhoud.

Tweede dag ‘Bog on the Beach’ afgelast na blikseminslag

  • door:
  • op:
Schade aan de stroomvoorziening. | © Bogdike

VEENDAM – Op het festivalterrein van ‘Bog on the Beach’ in Borgerswold is er zondagmiddag een blikseminslag geweest. Hierdoor is er schade ontstaan aan apparatuur van het festival. Het festival is daardoor afgelast.

Volgens organisator Stichting Bogdike sloeg de bliksem in op een koelwagen van Brouwhotel Parkzicht. Hierdoor zijn alle stekkers en snoeren die er lagen beschadigd. ‘We hebben geen idee wat van de apparatuur nog werkt. Omdat we dat niet kunnen inschatten, en er voor vandaag nog meer buien gepland staan, hadden we alleen maar de keus om af te gelasten,’ zo laat de organisator weten.

Op het moment van de inslag waren er nog geen bezoekers aanwezig. Wel waren er medewerkers op het terrein, maar die zijn niet gewond geraakt. Het afgelasten van het succesvolle festival is een grote domper voor de organisatie. ‘Het spijt ons zeer, maar de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers gaat boven alles.’

De tweede editie van ‘Bog on the Beach’ was zaterdag nog een groot succes. Veel bezoekers genoten van diverse optredens, lekker eten, drinken en het warme weer.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal