Direct naar de inhoud.

PostNL verwijdert zeven ‘overbodige’ brievenbussen uit de regio: dit is wat jij moet weten

  • door:
  • op:
Een oranje brievenbus | © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord

REGIO – Verstuur jij nog wel eens brieven of kaartjes met de post? Dan moet je even opletten. PostNL gaat namelijk verschillende brievenbussen weghalen uit de regio. Het bedrijf zegt dat sommige van de postbussen nauwelijks tot niet worden gebruikt en dus overbodig zijn.

PostNL meldt dat ze stap voor stap de overbodige brievenbussen gaan weghalen. Dit zal als eerste gebeuren in de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland. Alleen al in de provincie Groningen verdwijnen er zeventig van de 488 oranje brievenbussen, maar hierbij wordt er wel gekeken naar bepaalde voorwaarden.

Zo zullen brievenbussen in de buurt van bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan en moet PostNL zich houden aan de Postwet- en regelgeving. Dat betekent dat er in woonkernen met meer dan 5000 inwoners altijd een brievenbus binnen een straal van 1 kilometer moet staan. In woonkernen met minder dan 5000 inwoners staat er altijd een brievenbus binnen een straal van 2,5 kilometer.

Regio

In de gemeente Stadskanaal zullen er drie postbussen verdwijnen: die aan de Hoofdstraat 103, de postbus aan de Van Boekerenweg 1 en die aan de Oude Markt 1.

In de gemeente Veendam worden vier brievenbussen weggehaald: de bus aan de Wilhelminasingel 1, Beneden Oosterdiep 165, Vredenrustlaan 2 en de Nijverheidsstraat 2.

De brievenbussen die blijven staan, zijn terug te vinden op de website van PostNL.

Pakket- en briefautomaten

Toch is er ook goed nieuws. Er zullen namelijk wel steeds meer pakket- en briefautomaten komen. Hier kun je pakketten, maar ook gewoon brieven versturen. Op dit moment zijn er in heel Nederland bijna 1100 van deze automaten. Wannéér dat er meer worden en hoeveel dat er zullen zijn, kan het postbedrijf nog niet zeggen. zo zegt een woordvoerder tegen RTV Noord.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal