Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon plaatsen zich met makkelijke overwinning voor volgende ronde Olympische Spelen

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens de Olympische Spelen in Parijs. | © Instagram Katja Stam

PARIJS – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen makkelijk met 2-0 (21-16 en 21-14) gewonnen van Akiko Hasegawe en Ishi Miki en zijn daarmee door naar de achtste finales. Daarmee zijn de dames al verder dan drie jaar geleden in Tokio toen Stam en Schoon als zeventiende eindigde.

De Nederlandse dames hadden vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en hadden bij de technische time-out al een voorsprong van zeven punten: 21-14. Stam had wel wat moeite met de Japanse serve maar het bracht setwinst geen moment in gevaar: 21-16

Ook in de tweede set schoten Stam en Schoon uit de startblokken. Met een aantal fantastische rally’s waarin de Nederlandse dames constant aan het langste eind trokken was het al snel 8-2. De zege werd daarna makkelijk binnen gehaald: 21-14.

Na de eerdere overwinning zondag op Paulikine en Raupeleyte uit Litouwen zijn Stam en Schoon al verder na de achtste finales. De Nederlandse dames spelen vrijdagmiddag nog om winst in de poule tegen het Braziliaanse duo Carol en Barbara. Komende zondag of maandag is dan de achtste finale.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal