Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon verliezen thriller om poulewinst

  • door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens de Olympische Spelen in Parijs. | © Instagram Katja Stam

PARIJS – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben in hun derde poulewedstrijd op de Olympische Spelen tegen Carol en Barbara uit Brazilië naast poulewinst gegrepen. Ze verloren in drie sets (21-16, 17-21 en 17-19). Eerder wonnen Stam en Schoon in de poulefase wel van het Litouwse duo Paulikine en Raupeleyte en het Japanse duo Akiko en Ishi waardoor ze al geplaatst waren voor de achtste finales.

In de eerste set ging het tot 5-5 gelijk op. Door een goede service serie van Schoon liep Nederland daarna wat weg bij de Brazilianen: 9-5. Carol en Barbara kwamen wat dichterbij, maar na de technische time-out wat het stuivertje wisselen geblazen. Het leidde tot 21-16 setwinst.

De Braziliaanse dames schoten uit de startblokken in set twee en pakten mede door wat fouten van Stam een 5-1 voorsprong. Stam en Schoon kregen daarna wel kansen, maar kregen het verschil niet kleiner: 21-17. Daardoor was een derde en beslissende set nodig om uit te maken wie als poulewinnaar door gaat naar de achtste finales.

Sterke comeback

Stam en Schoon kwamen op een 3-1 voorsprong, maar al snel waren de rollen totaal omgedraaid: 8-4. De Nederlandse dames bleven knokken voor elk punt en werkten drie matchpoints weg waardoor het 14-14 werd. Het bleek niet genoeg: 19-17. Daarmee ging de poulewinst naar Carol en Barbara. Wel staan Stam en Schoon in de achtste finales. Die wordt zondag of maandag gespeeld. De tegenstander daarvoor is nog niet bekend.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal