Direct naar de inhoud.

Dramatisch einde van Olympisch avontuur Stam en Schoon

  • door:
  • op:
Katja Stam in een eerdere wedstrijd in Parijs. | © FIVB

PARIJS – Beachvolleybalsters Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon zijn uitgeschakeld in de achtste finales van de Olympische Spelen. Ze verloren met 1-2 (21-18, 19-21 en 13-15) van het Spaanse duo Daniela Alvarez Mendoza en Tania Moreno.

De Nederlandse dames kwamen in de eerste set met drie punten achter, maar kwamen punt voor punt terug en bij de technische time-out na 21 punten stond het 11-10 voor Stam en Schoon. Alvarez en Moreno namen die voorsprong bij 16-15 nog even over, maar met een keiharde smash van Stam en een slim weggelegde bal van Schoon pakten Nederland de eerste set: 21-18.

Weggegeven voorsprong

Makkelijk ging het zeker niet en ook in set twee moesten Stam en Schoon er hard voor werken. Vanaf 11-11 werd het verschil gemaakt en liep Nederland uit naar 18-14. Nederland leek de overwinning binnen te slepen, maar Stam en Schoon leken volledig van slag na twee ballen die tussen de dames door vielen. Door die twijfel kwam Spanje terug en pakte de set: 19-21.

‘Gunnen het ons zelf niet’

In die derde set was het stuivertje wisselen geblazen, maar fouten braken Stam en Schoon op. Spanje kreeg zo bij 11-14 drie matchpoints. De eerste twee werden nog weggeslagen, maar bij het derde was het Olympisch avontuur voor Stam en Schoon voorbij.

Beide dames zullen zich vooral afvragen hoe ze het zo hebben kunnen weggeven in set twee. ‘Dit is ontzettend balen. We hadden en stijgende lijn te pakken dit toernooi en ik had graag gezien waar dat tot had kunnen leiden. We doen het ons zelf aan,’ aldus Stam kort na de wedstrijd tegenover de NOS. Ze eindigen het toernooi op een voor hen teleurstellende negende plek.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal