Direct naar de inhoud.

Knoalster Meijering na zware val in vijfde etappe: ‘Gelukkig niets gebroken’

  • door:
  • op:
Marielle Meijering in het kielzog van Demi Vollering over de finish | © ANP via RTV Noord

FRANKRIJK – Nadat Marielle Meijering de eerste dagen van de Tour de France Femmes had overleefd, kon voor de 29-jarige Knoalster het échte werk gaan beginnen. Donderdag, een paar kilometer voor het einde van de vijfde etappe, kwam ze echter zwaar ten val.

Meijering was die vijfde etappe als elfde in het algemeen klassement begonnen. Ze zat er aan het slot van rit van Bastogne naar Amnéville nog goed bij. Maar in de slotkilometers sloeg het noodlot toe.

Over de kop

Meijering kwam, net als zo’n twintig andere rensters, onder wie geletruidraagster Demi Vollering, in een bocht ten val. Daarbij sloeg de Knoalster over de kop. 

Zowel Meijering als Vollering stond weer op en fietste door. Meijering haalde de finish door in het wiel te duiken bij Vollering. ‘Ga daar achteraan, zei de ploegleider toen Vollering langsfietste’, aldus Meijering tegen de NOS. De twee kwamen samen over de finish, op 1.47 minuut van winnares Blanka Vas.

De valpartij schudde het algemeen klassement danig op. Meijering zakte naar plek 21, Vollering verloor de gele trui.

Lees verder onder de tweet

Pijn blijft

Omdat Meijering pijn bleef houden, besloot Movistar dat Meijering toch nog even naar het ziekenhuis moest. Het medisch centrum van Nancy leek de beste optie, een uur zuidelijker. Want: dichter bij het hotel van die avond. En: verder weg van de finishplaats Amnéville, waar waarschijnlijk de meeste slachtoffers van de valpartij naartoe zouden gaan. Dat hadden ze bij Movistar goed ingeschat.

Voor de Franse dokters was snel duidelijk waar Meijering pijn had. ‘Ribben en rug. We gaan een foto laten maken. Hopelijk zijn er geen breuken.’

Of ze ooit eerder zo hard gevallen is? ‘Jaren geleden een keer. Hopelijk kan ik morgen weer starten’, zei ze in de wachtkamer van het ziekenhuis met een grote fles water in de hand. Anderhalf uur later kon de röntgenfoto eindelijk worden gemaakt.

Opgelucht gezicht

Even later keerde Meijering met een opgelucht gezicht samen met de Movistar-ploegdokter terug en liep ze met gekruiste vingers door de schuifdeuren weer weg: ‘Niets gebroken. Nu eten, verzorgen en snel slapen.’

Vooralsnog lijkt Marielle Meijering vrijdag de zesde etappe (van Remirement naar Morteau over 159,2 kilometer) te kunnen starten. Pijnvrij zal dat sowieso niet zijn, wist ze. ‘Ik moet nog wat tijd goedmaken in het klassement.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal