Direct naar de inhoud.

Favorieten Stam/Schoon in kwartfinales uitgeschakeld tijdens EK Beachvolleybal

  • door:
  • op:
Katja Stam in actie tijdens het EK Beachvolleybal in Apeldoorn | © Hielke Bosch/RTV1

ARNHEM//KLIJNDIJK – Het Nederlandse beachvolleybalduo Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon heeft de kwartfinales van het Europees Kampioenschap in Arnhem niet overleefd. In een spannende wedstrijd verloren zij in twee sets van het Zwitserse koppel Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré, met setstanden van 19-21 en 18-21.

Stam en Schoon begonnen het toernooi met enige moeite in de groepsfase en moesten een beslissingswedstrijd winnen om de achtste finales te bereiken. Hierin wisten ze eerder op vrijdag nog overtuigend te winnen van het Oekraïense duo Maryna Hladun en Tetiana Lazarenko, met setstanden van 21-18 en 21-17. Eerder deze maand was het duo ook actief op de Olympische Spelen in Parijs, waar zij strandden in de achtste finales.

Drents Succes bij de Mannen

Terwijl Stam en Schoon het toernooi moesten verlaten, was er wel Drents succes bij de mannen. Christiaan Varenhorst uit Valthermond en zijn partner Leon Luini bereikten de kwartfinales door in twee sets te winnen van het Oostenrijkse duo Hammarberg en Waller (21-16, 22-20). Hiermee blijft de Drentse hoop op een medaille in het toernooi behouden.

Varenhorst en Luini zetten hun toernooi voort en hopen het Drentse succes een vervolg te geven in de kwartfinales.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal