Direct naar de inhoud.

De Hunebed Highway Classic: Fietsen of wandelen voor het goede doel

  • door:
  • op:
De Hunebed Highway Classic in 2023 | © Martha Duursma / Hunebed Highway Classic

VALTHE – Op de fiets of te voet door het Drentse landschap trekken en daarnaast geld op halen voor het goede doel? In Valthe kan het zondag allemaal tijdens de Hunebed Highway Classic.

De Hunebed Highway Classic is een toertocht die voert door de karakteristieke landschappen en lintdorpen langs de Hunebed Highway. Fietsers kunnen kiezen uit routes van 65, 95, 125 of 155 kilometer, waarbij ze onder andere door de dorpen Valthe, Odoorn en Borger rijden. De deelnemers die op zondag de uitdaging van de 155 km-route aangaan, kunnen zelfs Coevorden en Zuidlaren van hun to-bike list afvinken.

Het goede doel

Door deel te nemen aan een van de tochten van de Hunebed Highway Classic, zamelen de deelnemers geld in voor KWF Kankerbestrijding en twee lokale goede doelen die later worden vastgesteld.

Fietsen en wandelen

Naast de toertocht worden er op 25 augustus ook mountainbiketochten en wandelroutes georganiseerd. Mountainbikers kunnen kiezen tussen een route van 35 of 55 kilometer. Voor wandelaars zijn er routes van 5, 10 of 12 kilometer. Deze deelnemers trekken door de bossen rondom Valthe en passeren verschillende hunebedden. Alle tochten, zowel de toertocht, MTB-tocht als wandelroute, starten vanuit Valthe, het centrale punt van de Hunebed Highway.

De Hunebed Highway Classic in 2023 | © Marja Wessel / Hunebed Highway Classic


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal