Direct naar de inhoud.

Northern Events rally raast door Groningse en Drentse landschap

  • door:
  • op:
De auto’s trokken veel bekijks | © Hemmo Kuiper / RTV1

VEENDAM – Door het Groningse en Drentse landschap racen met je sportwagen, genieten van een uitgebreide barbecue en de dag afsluiten met het kijken naar Formule 1. Voor veel autoliefhebbers klinkt dit als de perfecte zondagmiddag. Voor de deelnemers van de Northern Events rally werd deze droom afgelopen zondag werkelijkheid.

Het was zondagmiddag een opvallend schouwspel. Sportwagens in alle soorten en maten trokken met ronkende motoren door de straten van Veendam. Een Porsche GT4, een Audi R8 V10+, een Nissan 350Z en zelfs een Ferrari 360 Modena maakten deel uit van de bijzondere collectie auto’s die deelnamen aan het evenement.

(De tekst gaat verder onder de foto)

De Northern Events rally startte in Veendam | © Hemmo Kuiper / RTV1

Van Veendam naar Hoogezand

De rally ging van start op het parkeerterrein van winkelcentrum Autorama in Veendam, waar de sportwagens direct veel aandacht trokken. Autosportliefhebbers verzamelden zich op het terrein om de opvallende wagens te bewonderen. Daarna vervolgden de deelnemers hun route door Groningen en Drenthe. De dag werd afgesloten in Hoogezand, waar iedereen genoot van een barbecue en samen op een groot scherm de Formule 1-race in Zandvoort volgde.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Het terrein stond zondagmiddag vol bijzondere wagens | © Hemmo Kuiper / RTV1

Northern Events

De tour werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Bas Heeres en Iteke Heeres-Schilstra. Sinds 2018 organiseert het duo diverse evenementen binnen de autosport, waaronder autotours voor mensen die, net als zij, een passie voor auto’s delen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal