Direct naar de inhoud.

Feestweek voor tieners in Veendam succesvol afgesloten

  • door:
  • op:
De tieners van Veendam hebben genoten van de feestweek | © Eigen foto

VEENDAM – De schoolvakantie loopt ten einde, en in de laatste week worden er veel spelweken georganiseerd voor basisschoolleerlingen. In Veendam was er ook een feestweek, maar deze richtte zich vooral op tieners: Prime-Time. Vrijdagavond werd de week succesvol afgesloten.

Paul van der Laan is enthousiast over de opkomst van de afgelopen dagen. ‘We hebben meer tieners gehad dan vorig jaar. We zaten nu op zo’n zeventig tieners.’ Naast het voeren van gesprekken en het deelnemen aan spellen, kregen de pubers ook een kleine introductie in het christelijke geloof.

Woensdag werd er kennisgemaakt met de groep, waarna ze al snel de bossen van Veendam in trokken om het tv-programma Hunted na te spelen. De begeleiders moesten de jongeren zoeken. Donderdag stond in het teken van een ander tv-programma, namelijk Wie is de Mol. De tieners werden in vijf groepen verdeeld, waarbij in elke groep een saboteur aanwezig was. Van der Laan: ‘Het is leuk om te zien hoe de tieners reageerden op de acties van de mol. Ze zijn zo fanatiek met elkaar.’

Op de afsluitende vrijdagavond werden er workshops gegeven en trad de christelijke DJ Roberto Rosso op. Zijn boodschap was dat de kerk niet saai hoeft te zijn. ‘Toen wij aan het afbreken waren, voerde hij nog mooie gesprekken met de tieners. Er waren tieners die vooraf het geloof raar vonden. We wilden het geloof niet opleggen, maar vooral iets meegeven, en ik denk dat dat gelukt is,’ besluit Van der Laan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal