Direct naar de inhoud.

Herinneringen herleven aan de Langeleegte: ‘Veendam gaat nooit verloren’

  • door:
  • op:
Er worden voetbalherinneringen opgehaald aan de Langeleegte | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Ouderen met dementie kwamen woensdagochtend herinneringen over de Veendammer voetbalclub ophalen in het Henk Nienhuis Stadion. Voordat de officiële opening plaatsvond, kwamen de grote verhalen van vroeger al op tafel.

‘De sfeer zit er goed in’, zegt Kevin de Haan trots halverwege de ochtend. ‘De herinneringen en verhalen als supporter maar ook als speler die mee zijn gemaakt zijn hartstikke leuk om te horen.’ De acht heren die vanochtend kwamen hebben dan ook genoeg verhalen.

Niet alleen de licht dementerenden hebben verhalen, maar ook de vrijwilligers die helpen hebben een liefde voor de overleden club. Zo werd er verteld over de scheidsrechter die vluchtte, maar ook over een leeglopende tribune na het stopzetten van een wedstrijd. Veel herkenning kwam op bij de bezoekers.

(Tekst gaat verder onder video)

De Haan heeft zelf ook veel verhalen over de voetbalclub. ‘Ik had tot het einde aan toe een seizoenskaart. Ik ben een enorme voetballiefhebber. Het is heel jammer dat de BV niet meer bestaat, maar dat maakt het des te leuker om de herinneringen aan Veendam op kunnen halen.’

Oud-voetballer Bosman

Een van de oud-voetballers was Wout Bosman. De linksbuiten van 1974 tot 1979 keek enorm uit naar deze ochtend. ‘Ik had wel gelijk het idee om dit een keer mee te maken. Ik had wat meer mensen verwacht, maar dit is ook prima.’ Bosman geniet enorm van de verhalen die opkomen met de clubliefhebbers.

Uiteindelijk is het voor iedereen hetzelfde in de ruimte bovenin het Henk Nienhuis Stadion, volgens de linksbuiten: ‘Veendam gaat nooit verloren’.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal