Direct naar de inhoud.

Apothekersassistenten staakten woensdagmiddag: ‘CAO is bittere pil!’

  • door:
  • op:
De apotheek is woensdagmiddag gesloten | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM/REGIO – Apothekersassistenten uit de provincie’s Groningen, Drenthe en Friesland staakten woensdagmiddag voor een hoger loon en een betere CAO. Vanaf de Euroborg liepen zij naar zorgverzekeraar Menzis, want ‘Onze CAO is een bittere pil!’.

In apotheek Lloyds Terras in Veendam zijn de apothekersassistenten al druk bezig geweest woensdagochtend. Ze maken spandoeken en informeren alle patiënten over de sluiting met posters en briefjes op de ramen.

Steeds zwaarder

Het vak van de assistenten wordt steeds zwaarder. ‘Er is meer agressie in de apotheek en de werkdruk wordt hoger’, begint Agnes van Loo. Zij is een van de stakers woensdagmiddag. ‘Dat komt onder andere doordat verzekeraars bepaalde merken verplichten die vaak niet leverbaar zijn. Dat geeft bij ons en de patiënt stress.’

De patiënten die woensdagochtend in het Lloyds Terras komen, snappen de stakingen. ‘Ze wensen ons veel succes. Zij hopen natuurlijk dat het voor hun ook beter wordt.’

(Tekst gaat verder onder video)

Van Loo heeft ook contact met andere apotheken. Zij ervaren dezelfde druk als in Veendam. ‘Er is een community app gestart door het FNV. Daar zitten allerlei apotheken in.’ Daarnaast spreekt de assistent ook met haar directe collega’s uit onder andere Wildervank, aangezien zij in dezelfde maatschap zitten als Van Loo.

Woensdagmiddag gaan de apotheken in Veendam, Wildervank en Stadskanaal ’s middags dicht. Donderdagochtend zullen zij gewoon weer open zijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal