Direct naar de inhoud.

Café Sportplein Veendam heeft nieuwe eigenaren en krijgt nieuwe naam

  • door:
  • op:
De ingang van de Sorghvliethal in Veendam | © Veendam Beweegt

VEENDAM – Café Sportplein in Veendam heeft nieuwe uitbaters en krijgt een nieuwe naam. Dat heeft de gemeente Veendam maandagmiddag laten weten.

Marcel en Ania Kluin zijn vanaf 25 oktober de nieuwe eigenaren en dopen het café om tot ‘Sportcafé Veendam’. De nieuwe uitbaters zijn niet bepaald nieuw in het vak: ze runnen samen meer sportcafés; in Leens, Doezum, Bedum en Albergen.

Vanwege de overdracht is het café van vrijdag tot en met zondag 27 oktober gesloten. Vanaf maandag kunnen sporters, verenigingen en toeschouwers weer terecht in de horecagelegenheid van de Sorghvliethal.

‘De sfeer van Sportcafé Veendam zal gericht zijn op ontmoeting en het verbinden van sporters’, aldus Marcel Kluin. ‘Iedereen is bij ons van harte welkom; sporters, supporters en belangstellenden. Ook organiseren we graag leuke ontmoetingen, bijvoorbeeld het samen kijken van een wedstrijd van Oranje op groot scherm.’

Kijken naar de Oranje-wedstrijden is een begrip in het sportcafé, zoals hier in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië:

‘Van koud bier naar warme koffie’

In juni gaven de huidige eigenaren, Fred van Loenen en zoon Rob, aan te stoppen. Ze waren toe aan nieuwe uitdagingen, vertelden ze. ‘Die hebben we in de coronatijd al gevonden, in het starten van een tweetal koffiewinkels. Van koud bier naar warme koffie dus.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal