Direct naar de inhoud.

Geen treinen en bussen woensdagochtend: streekvervoer legt het werk neer

  • door:
  • op:
Stilstaande bussen in Stadskanaal tijdens een eerdere staking | Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Scholieren en werknemers die van het openbaar vervoer gebruiken om op school of het werk te komen, moeten voor woensdagochtend een alternatief bedenken. Het gehele streekvervoer staakt dan.

Tussen vier uur en acht uur ’s ochtends rijden er geen bussen van Qbuzz en treinen van Arriva.

Actieweek

Buschauffeurs en treinmachinisten eisen een structurele oplossing voor werknemers met zware beroepen, waar zij onder vallen. De staking is onderdeel van de actieweek van de vakbonden waarin zij strijden voor structurele en verbeterde zwaarwerkregeling.

Vandaag voeren medewerkers die actief zijn in de industrie hierover al actie op het GETEC-bedrijventerrein in Emmen.

Eerder stoppen met werken

In het pensioenakkoord van 2019 is afgesproken om een structurele oplossing te vinden voor werknemers met zware beroepen, zodat zij eerder kunnen stoppen met werken. “Helaas zijn die afspraken niet nagekomen”, zegt bestuurder Edwin Kuiper van FNV Streekvervoer.

In 2019 werd een tijdelijke regeling bereikt en daarmee kreeg het kabinet meer tijd om een permanente regeling te maken. Die tijdelijke regeling eindigt eind volgend jaar. “Dat is onacceptabel en daarom voeren wij actie”, aldus Kuiper.

Treinen NS rijden wel

De treinen van de NS rijden woensdagochtend wel, maar het is onduidelijk wat de invloed van de stakingen zijn op hun dienstregeling. ‘De verwachting is dat reizigers in ieder geval hinder ondervinden van deze staking,’ laat de NS weten op haar website. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanner in de gaten te houden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal