Direct naar de inhoud.

‘Schiettent’ SETA heeft al 55 doelpunten om de oren

  • door:
  • op:
Het voetbalveld van SETA. | © Hielke Bosch/RTV1

CERESDORP – De eerste drie wedstrijden van het seizoen zijn dramatisch verlopen voor voetbalclub SETA uit Ceresdorp. Het dieptepunt was zaterdag. Op bezoek bij HSC in Sappemeer werd er met 24-0 verloren.

Het was de eerste competitiewedstrijd. De afgelopen twee weken scoorde SGV uit Schildwolde twintig keer tegen Sportclub Exloërmond Tot Afdraai (SETA). In de derby tegen SV Mussel viel de schade nog mee, 11-0. Kortom drie wedstrijden gespeeld, nul goals mee, 55 goals tegen.

Doorstart na vorig seizoen

Alles wijst erop dat het een lange en rampzalige competitie wordt in de Vijfde Klasse F. En dat terwijl de voetbalvereniging juist een doorstart maakt. Vorig seizoen trok het eerste elftal zich halverwege het seizoen terug. De club dreigde verloren te gaan door allerlei interne strubbelingen. Maar door de inzet van nieuwe bestuursleden werd opheffing voorkomen. Twee jaar geleden was SETA bijna kampioen en gepromoveerd naar de Vierde Klasse.

Geen poot aan de grond

Wedstrijdsecretaris Rudy Hilgenga was zaterdagmiddag aanwezig in Sappemeer en zag dat SETA geen poot aan de grond kreeg. ‘Dit moet niet het hele seizoen zo doorgaan’, sloeg hij de spijker op de kop om vervolgens de vinger op de zere plek te leggen: ‘Je kunt met een skippybal gaan spelen, maar dan raken onze spelers nog niks’, gooide hij er, ondanks de fikse oorwassing door HSC, door zijn enthousiasme een flinke dosis humor in.

Niks te zoeken in de Vijfde Klasse

Als het daadwerkelijk zo erg zou zijn, dan heeft SETA helemaal niks te zoeken in de vijfde klasse. Bij een andere wedstrijd in dezelfde klasse werd al hardop gespeculeerd toen de tussenstanden en eindstand vanuit Sappemeer binnenkwamen. Sommigen langs de lijn zeiden al te weten dat SETA een verzoek heeft ingediend bij de KNVB om naar de reserveklasse te gaan. ‘Dat is niet waar’, zegt Hilgenga stellig. ‘We hebben aan het begin van het jaar gezegd dat we in de standaardklasse willen spelen. En daar blijven we bij. We gaan niet stoppen.’

Trainer gaat papieren niet inleveren

Hilgenga maakte het einde van de wedstrijd niet mee. ‘Ik ben in de negenenzeventigste minuut weggegaan en heb vervolgens in onze kantine gewacht op de trainer omdat ik wel bang was dat hij zijn contract zou inleveren. Maar dat was niet het geval. Toen hij de kantine binnenstapte zei hij dat ie z’n papieren niet ging inleveren. En het gekke is ook dat we na de dikke nederlaag er ook weer een speler bij hebben die zich vandaag heeft aangemeld. Aan de andere kant is er ook eentje weggelopen. Er komen meer bij, maar daar kan ik op dit moment niets over zeggen.’

Hooguit 4 spelers op de training

Dinsdag wordt er weer getraind en is er een gesprek met de spelersgroep. ‘We waren zaterdag met een groep van zeventien spelers. Dat is natuurlijk best een groot aantal. Maar als er de afgelopen week hooguit vier op de training komen, dan weet je wel waar het aan ligt’, verklaart Hilgenga de dramatische seizoenstart van SETA.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal