Direct naar de inhoud.

Wiebes wint Drentse etappe Simac Ladies Tour

  • door:
  • op:
Het peloton met als derde van links ritwinnaar Lorena Wiebes dendert door Bronneger. | © Rutger Breider/RTV1

BRONNERGER – De tweede etappe van de Simac Ladies Tour kwam woensdagmiddag door Borger-Odoorn. Het vrouwen peloton raasde onder andere door Exloo, Buinen, Bronneger en Drouwen. Lorena Wiebes won uiteindelijk de massasprint na een etappe die van Coevorden naar Assen liep.

De Simac Ladies Tour startte dinsdagmiddag met een tijdrit in en rondom Gennep. De jonge Zweedse wielrenster Zoe Bäckstedt won verrassend die tijdrit en versloeg daarbij erkende wereldtoppers als Lotte Kopecky en Ellen van Dijk.

Met Bäckstedt in het geel leek de etappe woensdag in Drenthe in alle rust te verlopen. Er waren geen aanvallen vanuit het peloton. Op iets minder dan 50 kilometer van de finish tussen Bronneger en Gasselte was het Ilse Pluimers van AG Insurance-Soudal Quick-Step die toch de benen nam en een voorsprong opbouwde van iets meer dan 2.30 minuten.

In het zicht van de haven

Vlak voor de laatste kilometer werd Pluimers dan toch teruggepakt door het peloton. De sprinters maakten zich daarna klaar om om de etappewinst te rijden. Lorena Wiebes kwam daarbij als sterkste uit de bus na een spannende sprint met de Italiaanse Elisa Balsamo. Zoë Backstedt behield de gele leiderstrui.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal