Direct naar de inhoud.

Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
De nieuwe kinderburgemeester (M) met de loco-kinderburgemeester (R) en burgemeester Jan Seton (L) | © Rutger Breider/RTV1

EXLOO – Veertien gespannen kinderen zaten maandagmiddag in de raadszaal van de gemeente Borger-Odoorn. Ze kwamen allemaal binnen met de vraag of zij kinderburgemeester van de gemeente wilden worden. Het was maar voor een iemand weggelegd. Na een aantal speeches en filmpjes werd het duidelijk: Bibi Wubs is de nieuwe kinderburgemeester geworden.

Vanuit de vorige kinderburgemeester, Charlotte, kreeg ze de ambtsketen omgehangen. Van de ‘grote mensen’ burgemeester kreeg ze een speciale stok die hoort bij leiderschap en gesteund wordt door het Huis van de Taol. Helemaal is Wubs klaar om vanaf nu de nieuwe kinderburgemeester te zijn.

Zelf had ze niet verwacht de meeste stemmen te krijgen. ‘Ik had eigenlijk verwacht dat Cloë zou winnen. Zij had een hele mooie presentatie gemaakt met een bord en dat vond ik best wel gaaf.’

In haar eigen pitch vertelde ze dat ze ernaar streeft dat de gemeente veilig wordt voor iedereen, maar ook dat er meer speeltuinen moeten komen en dat sporten heel belangrijk is, ook al is het geld er niet bij sommige gezinnen.

Aan het einde van de kinderraad mocht zij, als nieuwe voorzitter van de kinderraad de vergadering sluiten. ‘Deze vergadering is gesloten’, waarna Wubs dat bevestigde met een hamerslag.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal