Direct naar de inhoud.

Toekomst behouden van dorpshuis De Wending: ‘Dit is het enige dat ons met elkaar verbindt’

  • door:
  • op:
Buurthuis De Wending | © Larou de Jong/ RTV1

ZUIDWENDING – Binnenkort staat Dorpshuis De Wending voor een aanzienlijke renovatie. Eerdere werkzaamheden, waaronder de installatie van zonnepanelen, zijn al voltooid. Nu is het de beurt aan de grote zaal aan de achterkant van het gebouw. Dit met als doel uiteindelijk het gehele gebouw zelfvoorzienend te maken.

Het dorpshuis, dat volgend jaar zijn 50-jarig jubileum viert, diende vroeger als lagere school. Tegenwoordig fungeert het als een centrale ontmoetingsplaats voor de inwoners van Zuidwending, waar regelmatig diverse activiteiten en evenementen plaatsvinden. Om de toekomst van het dorpshuis te waarborgen, is het essentieel dat het goed wordt onderhouden.

Voorzitter Hein in ’t Hout benadrukt dit: ‘Het behouden van het dorpshuis is gewoon belangrijk. Ik denk dat dit het enige is dat ons met elkaar verbindt. Mocht het dorpshuis verdwijnen, dan gaat dat niet meer lukken en worden we nog meer vreemden van elkaar.’

(Tekst gaat verder onder video)

Renovatie

In 2017 onderging een deel van het gebouw al een renovatie en verbeteringen. Vanaf april van dit jaar zal de focus liggen op het achterste gedeelte waar de grote zaal zich bevindt. Hier zullen onder andere de muren worden geïsoleerd, het dak verlaagd en komt er een modern verwarming- en ventilatiesysteem. Op deze manier hoopt het dorpshuis te verduurzamen. ‘Onze energieprijs is verdubbeld en willen wij dat in de toekomst kunnen handelen, dan moeten wij zorgen dat we dit gebouw met nog minder energie gebruiken,’ aldus In ’t Hout.

De verbeteringen aan het gebouw moeten nog voor de bouwvak klaar zijn. ‘Direct na de bouwvak hebben wij hier weer een groot muziekfeest en die inkomsten kunnen wij niet missen.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal