Direct naar de inhoud.

Kanaalster in race voor titel Beste Buur 2012

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De provinciewinnaars van de Beste Buur Verkiezing 2012 zijn bekend. Mathilde Rosing uit Stadskanaal is verkozen tot Beste Buur van Groningen. Mathilde Rosing in de rade voor Beste Buur 2012

Ze strijdt de komende weken met elf andere provinciewinnaars om de titel “Beste Buur 2012”. Stemmen kan tot en met 25 november 2012 via www.bestebuur2012.nl. De winnaar van de verkiezing wordt begin december feestelijk gehuldigd in zijn of haar woonplaats. De verkiezing is een initiatief van Stichting Buurtlink.

Mathilde Rosing is genomineerd door Wubbina Appeldorn, Beste Buur van 2011. “Mathilde doet al vele jaren vrijwilligerswerk, onder andere in Pekela en Stadskanaal. Ze heeft het kinderknutselwerk voor haar rekening genomen en is overblijfmoeder op school. Niets is haar teveel, je kunt altijd bij haar terecht!”

De verkiezing is verdeeld in twee stemrondes. In de eerste ronde won Mathilde Rosing met 34 stemmen. Inmiddels staat de teller weer op nul, zodat iedereen met een schone lei begint. Om kans te maken op de titel moet iedere provinciewinnaar zoveel mogelijk stemmen verzamelen.

Een vakjury kiest eind november uit de drie genomineerden met de meeste stemmen de winnaar. Dit jaar bestaat de vakjury uit Piet Paulusma (weerman SBS 6 en ambassadeur van Stichting Buurtlink), Ahmed Marcouch (Tweede Kamerlid voor de PvdA) en Fred Beekers (directeur van Resto VanHarte). Naast de felbegeerde titel “Beste Buur2012”krijgt de winnaar een cheque ter waarde van 1000 euro. Deze mag worden besteed aan een buurtproject. Onder alle stemmers wordt een iPad 3 en een tiental Irischeques verloot.

Stichting Buurtlink wil met Buurtlink.nl het buurtgevoel in Nederland versterken. Wij geloven dat hierdoor de leefbaarheid verbetert en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Buurtlink heeft 420.000 leden en een STIR-bereik van 5%. Meer informatie over Buurtlink vindt u op www.buurtlink.nl.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal