Direct naar de inhoud.

Refaja verdient predicaat Topzorg Darmkanker Menzis

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Samen met 25 andere ziekenhuizen in Nederland, krijgt het Refaja ziekenhuis van  zorgverzekeraar Menzis het predicaat TopZorg voor de behandeling van darmkanker.

Het predikaat geldt tot en met 2014. Meer nog dan in voorgaande edities van TopZorg ligt de nadruk op de wensen en eisen die patiënten stellen aan de zorg die ze krijgen. Bij de toekenning van TopZorg is daarom nauw samengewerkt met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS).

Het Refaja ziekenhuis is trots op het verkregen predicaat. Algemeen directeur Guus Bruins: “Hiermee bewijst het Refaja ziekenhuis goede gespecialiseerde zorg te leveren.” Darmchirurg Stephan van der Hagen: “ Bij ons komt de patiënt niet voor onverwachte verrassingen te staan; wij zijn transparant in onze resultaten; en doen zowel de operatie als de zorg rond de operatie zelf. De persoonlijke band met de patiënt is voor ons erg belangrijk. ”

Een verdenking op kanker of de diagnose kanker heeft een grote impact op een mens. Daarom is het van groot belang dat de patiënt snel duidelijkheid krijgt over de diagnose en in het behandeltraject niet alleen de ziekte wordt behandeld, maar ook de patiënt goed wordt begeleid. In een TopZorg ziekenhuis kunnen patiënten snel terecht bij de arts voor maag, darm en leverziekten (MDL arts), is veel aandacht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding door een stomaverpleegkundige

Ziekenhuizen die voldoen aan alle voorwaarden van de Patiëntenwijzer zijn door Menzis uitgenodigd extra gegevens aan te leveren over ondermeer toegangstijden, de psychosociale begeleiding, de aanwezigheid van een verpleegkundige bij een slecht nieuws gesprek en het aantal heroperaties. Ziekenhuizen die voldoen aan de extra wensen en eisen hebben het TopZorg predicaat gekregen. Het hebben van het TopZorg predicaat laat zien dat het ziekenhuis verder kijkt dan de behandeling en de mens centraal stelt door speciale aandacht te geven aan nazorg, omgeving van de patiënt en het geven van informatie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal