Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Henk van Klinken in herinnering

De bekende Knoalster kunstenaar Henk van Klinken is niet meer. Afgelopen maandag is Henk overleden. Van Klinken was erg geliefd in onze regio en heeft talloze mensen bijgestaan in het uitoefenen en leren van de schilderkunst. Henk van Klinken creëerde ook het boek ‘Bij de beesten af’ waarin mensen uit Stadskanaal met of zonder handicap spreekwoorden en gezegdes met een dier mochten combineren met een eigengemaakte tekening. Negen jaar heeft Henk aan dat bijzondere boek gewerkt wat in 2005 verscheen. Henk van Klinken schilderde met verschillende technieken als aquarel, olie, acryl en ruste nooit voordat hij een hem onbekende techniek in de vingers had. Zijn kunstwerken hangen overal. Ook voor het maken van beelden uit wat voor materiaal dan ook draaide hij zijn hand niet voor om. En schrijven? Ja, ook dat, getuige zijn gedichtenbundel ‘ Mens Duivel en Lichtekooi ’ die enkele jaren geleden uitkwam en op dit moment wordt herdrukt. Henk was al een poosje ernstig ziek. Hij is zestig jaar geworden.

(9 mei 1952 – 7 januari 2013)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.