Direct naar de inhoud.

Twee koninklijke onderscheidingen

  • door:
  • op:
Image00006
Foto: Martijn Prins, RTV-S

STADSKANAAL – Tijdens de korpsavond van de Regeling Brandweerorganisatie Zuid-Groningen (RBZG) ontvingen zaterdagavond twee voormalig leden van de brandweer een Koninklijke Onderscheiding. De heer Eddie Timmer uit Veele en mevrouw Catrien Rave-Baalman uit Stadskanaal werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreikingen werden verricht door burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde en burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal.

Eddie Timmer is op 1 november 1986 begonnen als aspirant bij de brandweerpost Vlagtwedde en is na 26 jaar, per 1 december 2012 gestopt. De heer Timmer heeft de opleidingen van brandwacht tot en met brandmeester en instructeur gevolgd. In 1995 is hij als bevelvoerder en oefenleider aangesteld. De heer Timmer is in 2007 postchef van Vlagtwedde geworden en heeft leiding gegeven aan zijn vrijwilligers.

Catrien Rave-Baalman was sinds 1 september 1992 als vrijwillige brandweervrouw in dienst van de Regeling Brandweerorganisatie Zuid-Groningen, post Stadskanaal. Per 1 september 2012 heeft zij na 20 jaar de organisatie verlaten. Mevrouw Rave-Baalman was de eerste vrouwelijke vrijwilliger bij de RBZG. Zij heeft de opleidingen van brandwacht tot en met onderbrandmeester en meetploeglid gevolgd. Mevrouw Catrien Rave-Baalman was manschap in de rang van hoofdbrandwacht, met de specialistische functie van meetploeglid. Daarnaast is ze een aantal jaren bevelvoerder geweest.

Eddie Timmer en Catrien Rave-Baalman worden beide gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.-advertenties-