Direct naar de inhoud.

Paarden snakken naar water

  • door:
  • op:
foto: Martijn Prins
foto: Martijn Prins

STADSKANAAL – Gisteravond rond half acht kreeg de meldkamer een telefoontje binnen van ongeruste voorbijgangers die aan de Tinnegieter in Stadskanaal veel paarden in een weiland zagen staan. Er stonden paarden en kalveren die geen water meer hadden. Wat met deze extreme hitte tot uitdroging kan leiden. Hierop is de politie te plaatse gekomen en heeft bevestigt dat de dieren al enige tijd zonder water zaten. De brandweer die op dat moment bij Boiten Techniek een gastank aan het koelen was besloot een 2e tankautospuit te laten komen en de dieren te voorzien van voldoende water. Na een half uur kwam de eigenaar van de dieren met een watertank voor 1 kuub water. De politie heeft hierop een gesprek gevoerd heeft met de eigenaar.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal