Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Paarden snakken naar water

foto: Martijn Prins

foto: Martijn Prins

STADSKANAAL – Gisteravond rond half acht kreeg de meldkamer een telefoontje binnen van ongeruste voorbijgangers die aan de Tinnegieter in Stadskanaal veel paarden in een weiland zagen staan. Er stonden paarden en kalveren die geen water meer hadden. Wat met deze extreme hitte tot uitdroging kan leiden. Hierop is de politie te plaatse gekomen en heeft bevestigt dat de dieren al enige tijd zonder water zaten. De brandweer die op dat moment bij Boiten Techniek een gastank aan het koelen was besloot een 2e tankautospuit te laten komen en de dieren te voorzien van voldoende water. Na een half uur kwam de eigenaar van de dieren met een watertank voor 1 kuub water. De politie heeft hierop een gesprek gevoerd heeft met de eigenaar.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “Paarden snakken naar water

  1. Paardenvriend

    Hoe is het ook alweer: eerst je paarden verzorgen en dan de rest.
    Blijkbaar was het anders. Dat is minder.

  2. Paardenvriend

    Dat voorbijgangers dit nu zien. Zal wel een echte paardenliefhebber zijn die elke dag aan zijn beestjes denkt..toch?

  3. deze meneer heeft erg veel dieren die allemaal omkomen..al menige keren dierenbescherming enz bij huis gehad maar iedere keer geven ze hem weer een kans…het is wel zo erg met zijn dieren dat hij eigenlijk nog niet 1 dier mag hebben naar mijn mening..Woon dicht bij die dieren en als hij eens per week komt met water is het veel..Politie komt er vaak langs maar kijkt niet eens daar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.