Direct naar de inhoud.

Sloop Gelderselaan Stadskanaal opnieuw gestaakt

  • door:
  • op:
Foto: Marc Dol
Foto: Marc Dol

 

Brandstichting bij een van de woningen op 21-5. Foto: Marc Dol – RTV-S

STADSKANAAL – Het laatste huizenblok aan de Gelderselaan in Stadskanaal wordt vooralsnog niet gesloopt. De sloop is stilgelegd.

De sloop van de woningen, wat voor de afgelopen jaarwisseling al afgerond had moeten zijn, werd tot 12 augustus dit jaar uitgesteld omdat enkele dieren zich in de panden hadden gehuisvest.

De sloop werd eerst stilgelegd omdat een vleermuizenkolonie hun huisvesting in het pand had gezocht. Vervolgens vestigden zich ook zwaluwen in het pand.

Nu de dieren uit het pand waren kon de sloop worden hervat. Het huizenblok is recentelijk vaak slachtoffer geworden van vandalen die, ondanks dat woningcorporatie Lefier hekken had geplaatst, ruiten ingooiden en brandstichtingen pleegden.

Door een brief van het ministerie is de sloop nu voor de derde maal stilgelegd. Lefier zou met de sloop de ‘Flora- en faunawet’ hebben overtreden en is gesommeerd de sloop te staken.

Lefier gaat de bewoners vandaag over de stand van zaken informeren. Tot de uitspraak van het ministerie, die ze begin volgende week verwachten, kunnen zij niks doen.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal