Direct naar de inhoud.

Wethouder Luchjenbroers ‘verdwijnt’ tijdens jaarmarkt Borger

  • door:
  • op:

dode-hoek-1BORGER ODOORN – Niets… Dat ziet een chauffeur van een vrachtwagen in de dode hoek. Hetzelfde geldt voor bestuurders van (bestel)bussen en trekkers. Naast hun voertuigen lijken voetgangers en fietsers in het niets te verdwijnen. Op zaterdag 21 september kunnen bezoekers van de jaarmarkt in Borger dit zelf ervaren door in een vrachtwagen te klimmen. Wethouder Wil Luchjenbroers van de gemeente Borger-Odoorn is ook aanwezig om de dode hoek met eigen ogen te zien.

De dode hoek is een gevaarlijke plek in het verkeer. Het is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker die de chauffeur vanuit zijn cabine niet kan zien. Daardoor kan hij als hij rechts afslaat (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien: levensgevaarlijk! (Brom)fietsers en voetgangers moeten er daarom voor zorgen dat ze gezien worden door de chauffeur. Want als zij de chauffeur niet kunnen zien, kan hij hen ook niet zien.Tips over hoe je uit de dode hoek kunt blijven, zijn te vinden op de website www.veiligbereikbaardrenthe.nl.

Blijf uit de dode hoek!
Met de voorlichtingsactie op de jaarmarkt in Borger steunt de gemeente Borger-Odoorn de campagne ‘Zorg dat je goed zichtbaar bent, blijf uit de dode hoek!’ van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Van eind augustus tot half oktober is de campagne te zien en te horen via radiospotjes op RTV Drenthe, een webbanner op www.rtvdrenthe.nl, via tv-schermen in onder meer supermarkten en campagneposters op driehoeksborden in alle gemeenten. Ook in Borger-Odoorn was de boodschap al op dertig driehoeksborden te zien.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal