Direct naar de inhoud.

VNO-NCW en MKB Noord tegen fusie Vlagtwedde en Bellingwedde

  • door:
  • op:
Lambert Zwiers
Lambert Zwiers

GRONINGEN – Werkgeversorganisaties VNO-NCW Noord en MKB Nederland hebben een brief geschreven waarin ze zich keren tegen de fusie van Vlagtwedde en Bellingwedde. VNO-NCW en MKB Noord vragen in deze brief welke gericht is aan Gedeputeerde Staten dat ze moeten voorkomen dat de twee plattelandsgemeenten samen één nieuwe gemeente gaan vormen. Als deze herindeling niet doorgaat, is dat in het belang van zowel de regionale economie als de burgers volgens directeur Zwiers.

Directeur Lambert Zwiers van VNO/NCW Noord en MKB Noord waarschuwt in de brief voor het Drenthe scenario waar vijftien jaar geleden de herindeling leidde tot 12 gemeenten die achteraf niet toekomstbestendig genoeg bleken en waar ze nu ook opnieuw aan de slag moeten. In de brief zegt Zwiers: “Wij vragen u waar nodig een actieve rol te vervullen om ervoor te zorgen dat in de gehele provincie Groningen toekomstbestendige gemeenten tot stand komen”. Een florerende gemeente zou volgens de werkgeversorganisatie tussen de 50.000 tot 250.000 inwoners moeten hebben. Westerwolde telt slechts 25.000 inwoners.

Leontien Kompier van gemeente Vlagtwedde wil nu met Zwiers in gesprek. Ze zegt in het DvhN vandaag dat niemand zich zorgen hoeft te maken en dat het bedrijfsleven in Westerwolde zich uitstekend zal redden. De burgemeester van Vlagtwedde zegt te staan voor een geografisch robuuste en bloeiende plattelandsgemeente die 800 ondernemers telt.

De brief van de werkgeversorganisaties aan de Provincie wordt besloten met de opmerking dat VNO-NCW en MKB Noord pleiten voor een nieuwe gemeente bestaande uit Stadskanaal, Veendam, Bellingwedde, Pekela en Vlagtwedde.

Bron: VNO-NCW-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal