Direct naar de inhoud.

Reunie VueltaGasselte Olé op initiatief van stichting Zandbergia

  • door:
  • op:

sp2GASSELTE – Voorafgaande aan de Super Prestige in Gieten heeft Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, een werkgroep geïnstalleerd, belast met het jaarlijks organiseren van activiteiten om de doorkomst van de ´Vuelta a España´ van 30 augustus 2009 door Gieten en Gasselte in herinnering te houden. Na een try-out eerder dit jaar in Gasselte waren de reacties dermate enthousiast dat werd besloten hieraan, in samenwerking met Herman Strijbosch uit Gieten, een blijvend vervolg te geven. Temeer daar de organisatoren van de Vuelta a España meteen vanuit Spanje lieten weten aangenaam verrast te zijn dat de Hondsrugdorpen de doorkomst vieren.

De werkgroep staat onder voorzitterschap van Wim Mensen, oud-directeur van de Provinciale Groninger Sportraad. Wim Mensen was destijds betrokken bij de activiteiten rond de start van de Giro d’Italia 2002 in spGroningen en bij de doorkomst van de Vuelta a España door Gasselte. De plannen voor de Vuelta-herinnering spitsen zich toe op het weekend rond de 30e augustus. Er zal een fietssterrit worden georganiseerd vanuit Vuelta-startplaats Assen en étappefinishplaats Emmen, alsmede vanuit Giro-bolwerk Zandberg naar Gasselte-Gieten.De werkgroep maakt binnenkort een keuze uit de verder ingediende ideeën om dit sportief/historisch erfgoed te conserveren. Behalve de inwoners van de regio behoren ook de vele toeristen in de diverse recreatie-/bungalowparken tot de doelgroep om op sportieve wijze in Spaanse sferen van het landschap te genieten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal