Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aaltje Idema organiseert met sportstudio Caroline een spinning marathon voor het goede doel

Cycle 4 Girls A4 poster kopieStadskanaal – Aaltje Idema uit Stadskanaal organiseert aan de Oosterstraat bij sportstudio Caroline een spinning marathon op 23 november 2014. Aaltje fietst in maart 2015 300 kilometers door Vietnam voor het goede doel Plan Nederland. Met deze Cycle4Girls zamelt een groep van 25 vrouwen geld in voor meisjes in ontwikkelingslanden. Met het geld helpen de deelneemsters de gemeenschap van hun sponsorkind in Vietnam voor meerdere jaren. De deelnemende vrouwen ontmoeten een aantal sponsorkinderen persoonlijk tijdens de avontuurlijke fietstocht die op stapel staat.

Geïnteresseerden kunnen Aaltje sponsoren door o.a mee te doen met de spinning marathon op 23 november 2014, zie poster/flyer

Ook kan geld gedoneerd worden via crowdfundingplatform Pifworld: www.bit.ly/Aaltjefietst

voor ons is het altijd vanzelfsprekend geweest onderwijs te volgen, water uit de kraan, gezondheid en opgroeien in veiligheid, tegen onze kinderen hebben we altijd gezegd, als je kunt en de mogelijkheid hebt om door te leren ga ervoor. Nu zijn beide kinderen de deur en daarom wil ik op deze manier ook andere kinderen proberen te helpen, het sportieve deel sprak me aan en ook dat we gaan zien waar het geld wordt besteedt. Ik ben ervan overtuigd dat ook straks deze meisjes de toekomst en armoede spiraal kunnen doorbreken !

Met de opbrengst zorgt Plan er voor dat kinderen in Vietnam toegang hebben tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Daarbij is speciale aandacht voor meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen. Via correspondentie met hun sponsorkind worden de deelneemsters de komende jaren op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de gemeenschap van het meisje. Op deze manier blijven de vrouwen betrokken bij het gebied dat zij in maart bezoeken.

Cycle4Girls voert van Dong Ha naar Hue City langs oneindige rijstvelden, prachtige kustwegen en traditionele dorpjes. Onderweg bezoeken de vrouwen diverse projecten en ontmoeten de kinderen, hun familie en anderen in het dorp, voor wie ze zich zo voor inzetten.

Sportstudio Caroline stelt haar ruimte, muziek, douches beschikbaar en ook de instructrices doen belangeloos mee, alle opgebrachte gelden en donaties komen ten goede aan het sponsorproject cycle4girsl van Aaltje Idema.

Plan Nederland
Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.