Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gaswinning boven veiligheid Groningers

Gasbeving - Groningen triltGRONINGEN / DEN HAAG – Bij de gaswinning in Groningen stond de maximale opbrengst op de eerste plaats en niet de veiligheid van de inwoners van Groningen. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in het rapport Aardbevingsrisico’s in Groningen over de besluitvorming rond de gaswinning.

De raad vindt dat de bij de gaswinning betrokken partijen tegenover de Groningers moeten erkennen dat zij tot 2013 niet zorgvuldig zijn omgegaan met hun veiligheid. Dat is een voorwaarde om de geschonden relatie met de bevolking te kunnen herstellen. Het conceptrapport was eerder al uitgelekt via de NOS en RTV Noord. Daaruit bleek al dat veiligheid geen enkele rol heeft gespeeld en dat wordt nu door het definitieve rapport bevestigd. [ Bron: NOS ]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Gaswinning boven veiligheid Groningers

  1. Het zal met het gas niet anders zijn geweest dan nu met het plaatsen van windmolens. Er is besloten dat het moet gebeuren en wat de burgers van deze provincie ook aandragen voor bezwaren, het geld is belangrijker dan de levensvreugde van de mensen. Over een aantal jaren ligt er een rapport op tafel van een Onderzoeksraad en daarin wordt de vloer aangeveegd met het nietsontziende doordrammen van onze regering en de enorme ellende waar de burgerij van Stadskanaal, Veendam. Meeden etc. in zijn gestort. Opnieuw een voorbeeld van hoe het niet moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.