Direct naar de inhoud.

Medaille regen op IWAS junior World Games

  • door:
  • op:

Award-IWASSTADSKANAAL – De IWAS World junior Games 2015, die georganiseerd zijn door de Disability Games Foundation, waren een groot succes. De afsluitende medaille uitreiking nam veel tijd in beslag vanwege de vele goede prestaties die geleverd zijn.
In totaal zijn er 218 medailles uitgereikt, waar ook burgemeester Baukje Galema in participeerde. Uit 28 landen hadden ruim tweehonderd atleten (in een rolstoel, met een amputatie, of andere beperking) de weg naar stadskanaal en het Pagecentrum gevonden voor een paar dagen topsport.
De wedstrijddagen waren gelukkig iets minder warm dan het weekend ervoor met daarin de trainingen en classificaties. Er zijn vele persoonlijke records gevestigd.
Niranjan Mukund, de medaille machine van 2014 uit India, maakte zijn naam waar. Hij verliet Stadskanaal met maar liefst tien medailles (8 gouden en 3 zilver) en is daarmee de junior World Champion 2015. De 13-jarige Zuid Afrikaan Ntando Mahlangu liep zelfs sneller dan het wereldrecord (57.06s) van de junioren. Hij liep de 400 meter in de klasse T42 namelijk in 56.10 seconden. Vanwege zijn jonge leeftijd is dit echter geen officieel wereldrecord, dat geldt vanaf 14 jaar. Hij is voor zijn prestatie door de IWAS bekroond met een certificaat als belofte voor de toekomst en een geldelijke bijdrage voor deelname aan een volgend IWAS evenement.
Ook de 15- jarige Maria Tsakona uit Griekenland viel die eer met bijdrage te beurt voor haar prestaties tijdens het zwemmen. Met dankwoorden van burgemeester Baukje Galama, Jan Bockweg (official van IPC en IWAS) voor onder meer de organisatie en van Event Director Rolf Huizinga voor de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers werd het evenement na de tune van IWAS officieel afgesloten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal