Direct naar de inhoud.

Startersprijs Gemeente Stadskanaal

  • door:
  • op:
Archieffoto Startersprijs 2014 (F: Stadskanaal.nl )
Archieffoto Startersprijs 2014 (F: Stadskanaal.nl )

STADSKANAAL – Veelbelovende ondernemers maken ook dit jaar weer kans op de Startersprijs Gemeente Stadskanaal. Op 4 november is de uitreiking tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland in Martiniplaza Groningen. Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of worden aangemeld.

Met het uitreiken van deze jaarlijks terugkerende prijs wil de organisatie, bestaande uit de gemeente Stadskanaal en de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK), veelbelovende ondernemers uit de gemeente Stadskanaal een extra stimulans geven. De prijs geeft de winnaar de erkenning als jonge ondernemer en geeft hem of haar gelegenheid zich te onderscheiden van andere ondernemers.

Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of laten aanmelden via een ingevuld inschrijfformulier. De inschrijving is inmiddels geopend en eindigt op 23 oktober 2014. Inschrijfformulieren zijn te vinden zowel op de website van de gemeente Stadskanaal als van de VVBK.

De prijs is in 2014 uitgereikt aan de broers Don en Daniel Hoving van Hoving Hekwerk uit Stadskanaal. Beide broers werden geprezen om hun getoonde durf en lef, om juist in economisch moeilijke tijden, een eigen bedrijf te beginnen. Het bedrijf is inmiddels verplaatst en uitgebreid in Stadskanaal.

De jury van de Stimuleringsprijs jonge ondernemer Gemeente Stadskanaal bestaat uit Jan Nieboer (Voorzitter VVBK), Jaap van der Laan (Kantoorefficiency Van der Laan/VVBK), Michel Veenma (gemeente Stadskanaal), Baukje Galama (burgemeester gemeente Stadskanaal) en beide broers Hoving (winnaar Startersprijs 2014). De jury kiest de winnaar op basis van verschillende criteria zoals werkgelegenheid, innovatie en sociale betrokkenheid. De jury screent elke jonge ondernemer die zich aanmeldt op deze criteria en deelt vervolgens de punten uit.

De VVBK behartigt de belangen van in de gemeente Stadskanaal en omgeving gevestigde bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van industrie, bouwnijverheid, groot- en tussenhandel, zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen en transport. De vereniging telt op dit moment ruim 180 leden. De VVBK moedigt haar leden aan onderling zakelijke banden aan te knopen en/of deze te versterken. In nauwe samenwerking met de gemeente Stadskanaal dragen ze op deze manier zorg voor het koesteren van het bestaande bedrijfsleven, alsmede het vergroten van bedrijfsactiviteiten, het optimaliseren van het vakonderwijs, steun aan jonge ondernemers en acquisitie en promotie van toerisme en recreatie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal