Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja krijgt belangrijk kwaliteitskeurmerk

RefajaNiazSTADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal heeft het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen gekregen. Het gaat om het internationaal erkende accreditatiebewijs van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Directeur Kees van Dun van het NIAZ overhandigde het bewijs aan Carla van der Wiel, lid van de raad van bestuur van Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis deel van uitmaakt.

Na afloop van de audit in oktober vorig jaar gaven de auditoren aan dat het Refaja ziekenhuis betrokken medewerkers heeft die gedreven zijn om de kwaliteit en veiligheid continu te verbeteren. Bestuurder Van de Wiel ziet het keurmerk als beloning voor het harde werken: “De collega’s hebben veel werk verzet om de accreditatie mogelijk te maken. We zijn er trots op dat een objectieve organisatie de inzet en onze ziekenhuislocatie zo goed beoordeeld. Het geeft aan dat we onze dagelijkse patiëntenzorg goed op orde hebben.”

Het keurmerk geeft een indicatie over de manier waarop de zorg binnen een ziekenhuis geregeld is. Controleurs kijken onder meer naar de gang van zaken op de afdeling, de kennis van de protocollen bij de medewerkers en naar de kwaliteitsborging. Het bewijs is vier jaar geldig en daarna moet opnieuw het toetsingsproces worden doorlopen. In 2011 werd het keurmerk voor het eerst behaald.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.