Direct naar de inhoud.

“Door Dierentuin Emmen als oud vuil bij de straat gezet”

  • door:
  • op:

RoelofSTADSKANAAL – “Ik ben en zal die dag niet gauw vergeten. Na bijna 14 jaar trouwe dienst word je als oud vuil bij de straat gezet.” Dat zei een diep teleurgestelde Roelof Eggens afgelopen zaterdag in RTVS Actua, omdat hij ruim een maand geleden te horen had gekregen van medewerkers van de dierentuin in Emmen dat hij niet geschikt zou zijn voor het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Ondanks alles denkt hij met plezier terug aan de 14 jaar dat hij voor de Emmer Dierentuin als vrijwilliger heeft gewerkt. “Ik heb een prachtige tijd gehad. Ik kon en deed alles. Inlichtingen geven, bezoekers rondleiden, op scholen en bij verenigingen het park promoten in binnen- en buitenland. Ook was ik aanwezig bij de tuinbouwtentoonstelling in Papenburg. Maar dus helaas niet meer geschikt voor het nieuwe park.”

Een woordvoerder van de dierentuin begrijpt dat Eggens het jammer vindt dat hij niet als vrijwilliger mee kan naar het nieuwe park, maar ze is het niet eens met zijn voorstelling van zaken. “Zijn verhaal is niet volledig. Er zijn meerdere gesprekken met hem geweest en in december is aangegeven dat hij niet mee kan, omdat wij andere eisen aan vitaliteit en beschikbaarheid aan onze vrijwilligers stellen. De heer Eggens voldoet daar niet meer aan.”

Eggens blijft volhouden dat er slechts één gesprek van vijf minuten heeft plaatsgevonden. Ook de opmerking over vitaliteit valt slecht bij hem. “Er lopen mensen rond die veel minder zijn dan ik en die mogen wel blijven. Dit doet pijn. Gelukkig krijg ik veel positieve reacties, zoals o.a. van een raadslid die niet kan begrijpen dat de dierentuin zo met vrijwilligers omgaat.”

Toch valt Eggens niet in een diep gat. “Ik zit nog in de participatieraad van de gemeente, ben vrijwilliger bij de verkeersregelaars en maak deel uit van de cliëntenraad van de Meander. Voor de gemeente maak ik verder ook nog deel uit van de verkeerscommissie. Ik hoef me dus nog lang niet te vervelen, maar de pijn blijft!”

 

 

3 reacties op ““Door Dierentuin Emmen als oud vuil bij de straat gezet””

  1. Laat me raden: De woordvoerder heeft een management opleiding gevolgd met weinig oog voor empathie. Heeft de neiging om zich te moeten waarmaken in een mannenwereld en is daardoor bereid over lijken te gaan. Een goed voorbeeld van overgecompenseerde frustratie tollerantie.

  2. Boelo tussen 24 juli en 9 december ben ik helemaal niet in het park geweest doordat ik ernstig ziek was. Daardoor kunnen geen gesprekken geweest zijn. Een verzinsel van de leiding van het dierenpark. Op 9 december is dat ene gesprek van nauwelijks 5 minuten er geweest met de teleurstelling van ontslag. Ik heb nooit geweten dat een vrijwilliger ontslagen kan worden, maar in Emmen is schijnbaar alles mogelijk. Dit nu even als toevoeging.

  3. Het is een grove schande dat iemand er zo uitgeknikkerd wordt.
    Het gaat het ze waarschijnlijk te goed in Emmen. Eigenlijk zouden alle vrijwilligers v/d dierentuin zichzelf moeten afmelden. Eens kijken of ze dan ook nog vitaliteit (alleen het woord al…) kunnen gebruiken van mensen die veel kennis van zaken hebben.
    Ik zou zo tegen de verantwoordelijken willen zeggen: ga je eens verschrikkelijk diep schamen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-