Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onthulling beeld Hans Heyting en benefietavond in Borger

(Foto: wikipedia)

(Foto: wikipedia)

BORGER – Op zaterdag 19 maart a.s. om 17.00 uur wordt het nieuwe borstbeeld van de Drentse schrijver Hans Heyting onthuld. Het nieuwe beeld, dat gemaakt is door Lia Krol uit Erichem, wordt onthuld door zijn goede vriend Hans en collega-schrijver Gerard Nijenhuis. Na de onthulling wordt het beeld formeel in eigendom overgedragen aan Stichting Harm Tiesing.

Hans Heyting was een grote naam in de provincie en heeft veel betekend voor de Drentse cultuur. Niet voor niets kreeg hij in 1974 de Culturele Prijs van Drenthe. Als eerbetoon aan deze veelzijdige man heeft het tijdschrift Oeze Volk ervoor gezorgd dat in 1996 in Borger een borstbeeld van hem is geplaatst. Zeventien jaar lang heeft Hans Heyting daar de rotonde overzien, maar onverlaten hebben ontdekt, dat het beeld gedeeltelijk van brons was gemaakt. Het snelle gewin was belangrijk en Hans verdween van zijn sokkel. In dezelfde nacht werd ook het beeld van een andere Drentse grootheid, Max Douwes, in Klijndijk gestolen.

Huus van de Taol en Stichting Harm Tiesing in Borger vonden het belangrijk dat er een nieuw beeld van Hans Heyting zou worden gemaakt. De beide organisaties zijn blij, dat het gelukt is. Als materiaal is dit keer gekozen voor gietijzer, dat geen aanleiding tot diefstal zal geven.

Op de dag van de onthulling is er vanaf 20.00 uur een benefiet-avond in zalencentrum Bieze in Borger. Een aantal Drentse zangers, acteurs en schrijvers treedt dan op in de grote zaal van het bekende Borgerder hotel. Doel is om ontbrekende gelden te genereren.
Het programma is deze avond aantrekkelijk en volstrekt eenmalig. U kent ongetwijfeld de namen: Marga Kool, Jan Veenstra, Martijje Lubbers en Gerard Nijenhuis. Bijzonder is, dat Duo Dampo (André Damming en Jans Polling) speciaal voor deze gelegenheid een laatste, eenmalige voorstelling geeft. De presentatie is in handen van Jans Polling.

De kaarten voor het bijwonen van deze avond kosten € 20,00 p.p. Een kopje koffie of thee en een consumptie zijn inbegrepen.
Kaarten kunnen besteld worden door geld over te maken op bankrekening NL28RABO0309237394 t.n.v. penningmeester Stichting Harm Tiesing met vermelding van het adres. De kaarten liggen op de avond van 19 maart klaar bij de ingang van de zaal.
Er is nog een aantal kaarten beschikbaar. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u beter even een mailtje te sturen aan de penningmeester van Stichting Harm Tiesing met de vraag of er nog kaarten beschikbaar zijn. Dat kan via het mail-adres j.trip2@hetnet.nl .

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.