Direct naar de inhoud.

Duitse belangstelling voor muziek van Dopper

  • door:
  • op:

DoppertjeSTADSKANAAL – Ruim driekwart eeuw na het overlijden van de componist Cornelis Dopper is er opnieuw internationale belangstelling voor zijn muziek. Een groot Duits symfonieorkest met koor gaat eind van dit jaar het Requiem van de in Stadskanaal geboren componist uitvoeren. Aanleiding is een toevallige ontmoeting van Dopper-kenner Joop Stam met de Duitse cantor Johannes Gessner.

Joop Stam is schrijver van een tweetal boeken over Dopper en voorzitter van de Stichting Cornelis Dopper. Tijdens een bezoek aan zijn in het Oost-Duitse stadje Pasewalk wonende broer trof hij toevallig de Duitse cantor. Joop Stam: “We kwamen in gesprek over Dopper en ik vertelde hem dat onze stichting┬á bezig is met het digitaliseren van de handgeschreven composities van de componist. Omdat hij erg belangstellend was, heb ik hem na onze ontmoeting muziek van Dopper toegestuurd. Hij was daar zo van onder de indruk dat hij besloot om het Requiem met een koor van 120 personen en begeleid door een groot symfonieorkest uit te voeren.”

Op zondag 13 november van dit jaar wordt het requiem van 17.00 uur uitgevoerd in Remscheid-Lennep. Joop Stam zal zeker bij dit concert aanwezig zijn: “Ik zou dit voor geen goud willen missen en ben zeer nieuwsgierig hoe het orkest een van de mooiste composities van Dopper zal uitvoeren.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal