Direct naar de inhoud.

Voortbestaan zwemevenement de Rode Loper in gevaar (video)

  • door:
  • op:
RodeSTADSKANAAL – Het voortbestaan van het jaarlijkse zwemevenement de Rode Loper is in gevaar. Het wordt steeds moeilijker om sponsoren te vinden en ook het aantal deelnemers loopt al een paar jaar terug. Het is daarom nog niet duidelijk of er ook in 2017 weer wordt gezwommen in het AG Wildervanckkanaal.

 

“We gaan ons binnenkort beraden over de toekomst van het evenement. Dit jaar waren er slechts 200 deelnemers en als het zo doorgaat moet er straks nog geld bij. We moeten ons afvragen of we zo willen doorgaan of dat we er beter mee kunnen stoppen.” Zegt voorzitter Bouke Kroon van de Rode Loper.

Van de gemeente Stadskanaal is financieel ook niet veel te verwachten. Wel wil wethouder Peter Gelling meedenken met het bestuur: “We moeten als gemeente samen met het bestuur maar eens kijken hoe we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat op het gebied van sponsoren en op het gebied van deelnemers het evenement voldoende wordt gedragen.”

Na de zomervakantie wordt een besluit genomen over het voortbestaan van het evenement. Daarbij wordt ook gekeken naar het verplaatsen naar de Pageplas als mogelijke alternatief.

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal