Direct naar de inhoud.

Start bouw vrouwenopvang Het Kopland

  • door:
  • op:
Het Kopland, opvang bij huiselijk geweld.
Het Kopland, opvang bij huiselijk geweld.

GRONINGEN – Op dinsdag 6 september is het feest aan De Velden in de Oosterparkwijk. Nijestee en Het Kopland vieren de start van de bouw van de vrouwenopvang van Het Kopland. In dit pand zullen vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld, tijdelijk een veilig thuis vinden. Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2017 klaar.

Na ruim 100 jaar aan het Martinikerkhof in de binnenstad, is het voor de vrouwenopvang van Het Kopland tijd om te verhuizen. Op de nieuwe locatie aan De Velden (Oosterparkwijk) krijgen de bewoners onder andere meer ruimte om hun huishouden te voeren op hun eigen manier. Ook zitten de kantoren en therapieruimtes in hetzelfde pand. Het gebouw is zo ontworpen dat het voldoet aan de huidige eisen van moderne hulpverlening en past bij de werkwijze van de stichting.

Samenwerkende partijen: een goed thuis voor iedereen
Nijestee vindt dat iedereen een goed thuis verdient. Daarom werkt de woningcorporatie mee aan een nieuwe locatie voor Het Kopland met meer mogelijkheden. Geveke Bouw & Ontwikkeling verzorgt de bouw. Het Kopland gaat het pand huren van Nijestee. Voor de inrichting van het pand werft de stichting gelden middels een campagne: Groningen Geeft Thuis. Bij de viering op 6 september verwelkomen wethouder Roeland van der Schaaf, Alice Vellinga (directeur-bestuurder Het Kopland) en Pieter Bregman (directeur-bestuurder Nijestee) de genodigden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal